Звіт EU4Business 2023: підприємства країн Східного партнерства отримали додатковий дохід у розмірі 2,5 млрд євро
EU4Business
Dekabr 19, 2023

Звіт EU4Business 2023: підприємства країн Східного партнерства отримали додатковий дохід у розмірі 2,5 млрд євро


У 2022 році Європейський Союз виділив 125,4 млн євро на підтримку близько 78 тис. малих і середніх підприємств (МСП) у регіоні Східного партнерства, 40% із яких належать жінкам. Завдяки цьому підприємства в Азербайджані, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні змогли створити понад 83 тис. нових робочих місць і отримати додаткові доходи в розмірі 2,5 млрд євро.

Ці дані представлено у щорічному звіті Європейської комісії щодо ініціативи EU4Business. Він охоплює всю підтримку ЄС, надану МСП у п’яти країнах Східного партнерства.

У звіті за 2023 рік надано детальну інформацію щодо допомоги ЄС за трьома пріоритетними напрямами програми: доступ до фінансування, послуги з розвитку бізнесу та сприятливе бізнес-середовище. 

Близько 30 тис. МСП отримали фінансову підтримку у вигляді кредитів на загальну суму понад 530 млн євро через національні партнерські фінансові установи. Середній розмір кредиту становив 18 тис. євро. 

Близько 33,7 млн євро було виділено на допомогу підприємствам у розвитку професійних навичок у 2022 році. Було також надано близько 38 тис. консультаційних послуг і 1,2 тис. організацій з підтримки бізнесу пройшли навчання. 

Підтримка EU4Business охоплює різноманітні сектори: від онлайн-платформи для навчання у Вірменії до підприємця у сфері моди, що відроджує традицію екологічно чистого фарбування у Грузії.  

Крім цього, ЄС виділив близько 26 млн євро на покращення бізнес-середовища. Завдяки цій підтримці понад 3 тис. державних установ, у тому числі директивні, регулюючі та правоохоронні органи, змогли зміцнити свій потенціал, і більш ніж 321 закон, нормативно-правовий акт та процедуру було реформовано. За цими цифрами стоять вражаючі історії, зокрема історія зростання виробників традиційного українського сиру.

EU4Business – це парасолькова ініціатива, що охоплює підтримку ЄС для малих і середніх підприємств у країнах Східного партнерства (Азербайджані, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні). 

Дізнатися більше:

Прес-реліз



ÇOX OXUYUR



Son xəbərlər və iştirak imkanlarında maraqlısınız?

Bu internet səhifəsi Avropa İttifaqı tərəfindən maliyyələşdirilən Şərq Qonşuluğu üzrə Regional Kommunikasiya Proqramı ("'EU NEIGHBOURS east") 2020-2024 tərəfindən idarə olunur. Proqram Şərq Tərəfdaşlığı ölkələrindəki Avropa İttifaqı Nümayəndəlikləri arasında məlumat mübadiləsini tamamlayır və dəstəkləyir, eləcə də Avropa Komissiyasının Qonşuluq Siyasəti və Genişləndirmə Məsələləri üzrə Baş Direktoratı və Avropa Xarici Fəaliyyət Xidmətinin rəhbərliyi altında fəaliyyət göstərir. Proqram GOPA PACE-un rəhbərlik etdiyi konsorsium tərəfindən həyata keçirilir.


Bu məlumat Məsuliyyətdən imtina və Şəxsi məlumatların qorunmasına dair qaydalara tabedir. © European Union,