Săptămâna Europeană a Imunizării în țările Parteneriatului Estic: accent pe vaccinare 
25 Ապրիլի, 2023

Săptămâna Europeană a Imunizării în țările Parteneriatului Estic: accent pe vaccinare 


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UE marchează Săptămâna Europeană a Imunizării, care se desfășoară în perioada 23-29 aprilie.

Săptămâna imunizării din acest an marchează începutul unei campanii de un an, împreună cu oficiul central al OMS, pentru a sublinia importanța recuperării vaccinărilor de rutină, cum ar fi cele împotriva poliomielitei, rujeolei și variolei, care ar fi putut fi întârziate sau ratate din cauza pandemiei, precum și pentru a se asigura că cei care prezintă cel mai mare risc primesc doze de rapel împotriva COVID-19. Săptămâna Imunizării se va desfășura în cadrul proiectului “Vaccinarea Salvează Vieți – Sprijinirea implementării vaccinurilor împotriva COVID-19 și a vaccinării în Parteneriatului Estic”.

În prezent, UE și OMS Europa pun în aplicare programe comune în cele șase țări din Parteneriatul Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina) în cadrul unui program regional care completează activitățile în curs de desfășurare prin intermediul inițiativelor de solidaritate la nivel mondial și regional, cum ar fi Mecanismul COVAX condus în comun de OMS și mecanismul UE de partajare a vaccinurilor, pentru a asigura accesul la vaccinuri în aceste țări.

Programele abordează planificarea logistică și eforturile de coordonare, activitățile de comunicare a riscurilor și de implicare a comunității, formarea lucrătorilor din domeniul sănătății implicați în campaniile de vaccinare, precum și sprijinul pentru gestionarea lanțului de aprovizionare cu vaccinuri. Aceasta este urmată de sprijin pentru colectarea eficientă a datelor privind vaccinarea și monitorizarea siguranței implementării vaccinurilor, contribuind astfel la o consolidare generală a sistemelor de imunizare de rutină. 

În Republica Moldova, OMS și UE au mobilizat 300 de farmaciști și 110 farmacii în cadrul unei campanii de sensibilizare pentru a se asigura că oamenii știu că vaccinurile sunt eficiente.

Află mai multe

Vaccinarea salvează vieți – Sprijinirea implementării vaccinurilor împotriva COVID-19 și a vaccinării în Parteneriatul Estic

Săptămâna Europeană a ImunizăriiԱՄԵՆԱԿԱՐԴԱՑԱԾՀետաքրքրվա՞ծ եք վերջին նորություններով ու հնարավորություններով

Այս կայքը կառավարվում է 2020-2024թթ. համար Եվրամիության կողմից ֆինանսավորվող Արևելյան հարևանության տարածաշրջանային հաղորդակցության ծրագրի («ԵՄ արևելյան հարևաններ») կողմից: Ծրագիրը լրացնում և աջակցում է գործընկեր երկրներում ԵՄ պատվիրակությունների հաղորդակցական գործունեությանն ու աշխատում է Եվրոպական հանձնաժողովի Հարևանության քաղաքականության և ընդլայնման բանակցությունների գլխավոր տնօրինության ու ԵՄ արտաքին գործողությունների ծառայության ղեկավարության ներքո: Ծրագիրն իրականացնում է GOPA PACE-ի գլխավորած կոնսորցիումը:


Սույն կայքում առկա տեղեկատվությունը կարգավորվում է պատասխանատվության սահմանափակման և անձնական տվյալների պաշտպանության մասին դրույթներով:
© European Union,