Parteneriatul pentru buna guvernare: noi proiecte prezentate în Republica Moldova
2 Травня, 2023

Parteneriatul pentru buna guvernare: noi proiecte prezentate în Republica Moldova


La 26 aprilie, la Chișinău, au fost prezentate noi proiecte care vizează modernizarea administrației justiției, facilitarea accesului femeilor la justiție, combaterea criminalității economice, promovarea egalității și nediscriminării, precum și sporirea eficienței luptei împotriva spălării banilor și finanțării terorismului. Acestea vor fi puse în aplicare ca parte a unei etape noi a programului comun al Uniunii Europene și al Consiliului Europei “Parteneriatul pentru Buna Guvernare” (2023-2027).

În Republica Moldova vor fi implementate trei proiecte specifice țării, cu un buget total de 1,7 milioane de euro, cofinanțate de UE și Consiliul Europei. La nivel regional, trei proiecte vor fi implementate în țările Parteneriatului Estic, inclusiv în Republica Moldova. Proiectele regionale vor viza combaterea criminalității economice, promovarea egalității și a nediscriminării și facilitarea accesului femeilor la justiție.

“Șase noi proiecte în cadrul Parteneriatului nostru de succes vor contribui la creșterea eficienței instanțelor de judecată, vor îmbunătăți regimul de combatere a spălării banilor și de recuperare a activelor din Republica Moldova, vor contribui la combaterea discriminării, a discursului de ură și a infracțiunilor motivate de ură, precum și la consolidarea accesului la justiție pentru femeile victime ale violenței în următorii patru ani”, a declarat Jānis Mažeiks, Ambasadorul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. El a adăugat că proiectul va sprijini Republica Moldova în procesul de aderare la UE.

 Parteneriatul pentru Buna Guvernare (PGG) este o inițiativă comună a Uniunii Europene și a Consiliului Europei pentru consolidarea bunei guvernări în regiunea Parteneriatului Estic.

Află mai multe

Comunicat de presă



НАЙПОПУЛЯРНІШЕ



Цікавитеся останніми новинами та можливостями?

Управління цим сайтом здійснюється Регіональною комунікаційною програмою «Східне сусідство ЄС» («EU NEIGHBOURS east») на 2020-2024 роки, що фінансується ЄС. Програма сприяє комунікаційній діяльності представництв Європейського Союзу в країнах Східного партнерства й працює під керівництвом Генерального директорату Європейської комісії з питань політики сусідства та переговорів із розширення, а також Європейська служба зовнішньої діяльності. Програма впроваджується консорціумом на чолі з GOPA PACE.


Інформація на цьому сайті регулюється Положенням про обмеження відповідальності та захист персональних даних. © European Union,