Moldova: UE și PNUD raportează progres în conservarea circului din Chișinău
17 Жовтня, 2023

Moldova: UE și PNUD raportează progres în conservarea circului din Chișinău


Uniunea Europeană și PNUD au făcut progrese semnificative în ultimele opt luni în lucrările de restaurare a Circului din Chișinău. Aceste lucrări, care fac parte din prima fază de restaurare și conservare a clădirii, sunt sprijinite de Programul de Măsuri de Consolidare a Încrederii al Uniunii Europene, implementat de PNUD.

Din martie 2023, a fost înlocuită învelitoarea acoperișului coroanei și a felinarului, a fost restaurat stratul portant al învelitorii cupolei și a fost înlocuit sistemul de drenaj al apelor pluviale din cupolă.

În această etapă, se lucrează la trei sectoare: acoperirea cupolei, acoperișul de tip terasă și izolarea cupolei din interior.

Pentru a face clădirea mai eficientă din punct de vedere energetic, vechea izolație termică, pe bază de vată de sticlă, este înlocuită cu una nouă, pe bază de lână bazaltică și căptușită cu panouri de oxid de magneziu. Noul acoperiș al Circului va îndeplini cerințele de eficiență energetică, iar materialele vor asigura, de asemenea, protecție împotriva incendiilor. 

În curând va fi finalizată instalarea acoperișului metalic al cupolei, precum și înlocuirea vitraliilor de pe fațada clădirii principale.

Pentru expertiză tehnică, proiectare și lucrări în prima fază a restaurării, Uniunea Europeană a alocat peste 1.800.000 de euro.

Află mai multe

Comunicat de presă



НАЙПОПУЛЯРНІШЕ



Цікавитеся останніми новинами та можливостями?

Управління цим сайтом здійснюється Регіональною комунікаційною програмою «Східне сусідство ЄС» («EU NEIGHBOURS east») на 2020-2024 роки, що фінансується ЄС. Програма сприяє комунікаційній діяльності представництв Європейського Союзу в країнах Східного партнерства й працює під керівництвом Генерального директорату Європейської комісії з питань політики сусідства та переговорів із розширення, а також Європейська служба зовнішньої діяльності. Програма впроваджується консорціумом на чолі з GOPA PACE.


Інформація на цьому сайті регулюється Положенням про обмеження відповідальності та захист персональних даних. © European Union,