Moldova: Sistem nou de apeduct și canalizare construit la Călărași cu suportul UE
12 Грудня, 2022

Moldova: Sistem nou de apeduct și canalizare construit la Călărași cu suportul UE


Un nou proiect de modernizare și extindere a sistemului de apă și canalizare a fost inaugurat la 8 decembrie în orașul Călărași din Republica Moldova. 

Pe lângă reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare, au fost realizate 875   conexiuni noi de apă potabilă și 234  conexiuni noi la sistemul de canalizare. Astfel, în urma acestor lucrări peste 16.500 de locuitori ai orașului beneficiază de servicii îmbunătățite de apă și canalizare. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1,5 milioane de euro, din care aproximativ 1,4 milioane de euro oferiți cu titlu nerambursabil de Uniunea Europeană, și circa 174.000 de euro – contribuția autorităților locale. 

Aceste lucrări au fost realizate în cadrul proiectului UE “Construcția infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare și eficiența energetică a clădirilor publice”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Agenția de Dezvoltare Regională.

Află mai multe

Comunicat de presă



НАЙПОПУЛЯРНІШЕ



Цікавитеся останніми новинами та можливостями?

Управління цим сайтом здійснюється Регіональною комунікаційною програмою «Східне сусідство ЄС» («EU NEIGHBOURS east») на 2020-2024 роки, що фінансується ЄС. Програма сприяє комунікаційній діяльності представництв Європейського Союзу в країнах Східного партнерства й працює під керівництвом Генерального директорату Європейської комісії з питань політики сусідства та переговорів із розширення, а також Європейська служба зовнішньої діяльності. Програма впроваджується консорціумом на чолі з GOPA PACE.


Інформація на цьому сайті регулюється Положенням про обмеження відповідальності та захист персональних даних. © European Union,